2. TUINA MASSAGE Juist NU

TUINA massage Therapie Goed voor U

Weten waarom massage bij SHU Xin de meest geliefde locatie is?

Bij Chinees wellness center Shux in bent u van harte welkom voor een verfrissende, rustgevende, ontspannen, relaxerende of helende Tuina Massage.

Wij geven onze massages in onze praktijk aan de kampersingel 2 a zwart te Haarlem. Wij zijn dagelijks geopend van 10:00 t/m 21:00 uur. Op zondag beginnen wij een uurtje later namelijk vanf 11:00 uur.

推拿按摩

Wij werken uitsluitend op afspraak, deze is zo gemaakt via de website, het contactformulier, per mail of telefonisch. In onze praktijk bevinden zich 3 behandel kamers 2 voor individuele behandeling en 1 kamer voor duo massage / stellen.

Zo kunt u ook met uw partner tegelijkertijd een behandeling ondergaan. Bij de praktijk kunt u gratis parkeren als u met de auto komt. Uw fiets kunt u veilig voor de deur of in onze tuin zetten. Met het openbaar vervoer, bushalte is voor de deur aanwezig!

Onze behandelingen zijn direct en gericht op uw persoonlijke omstandig heden. Absoluut geen erotische dienstverlening!

Reparatie van lichaam en Geest!

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Wat is TuiNa?

TuiNa is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Chinese geneeskunde, ofwel de Traditional Chinese Medicine (TCM).

Tegenwoordig heeft bijna elk Chinees ziekenhuis zijn eigen TuiNa afdeling met verschillende richtingen, zoals kinder TuiNa, volwassenen TuiNa, orthopedische en cosmetische TuiNa.

Zoek je een weldadige massage in Haarlem en omstreken ?


Oorspronkelijke kende TuiNa verschillende stijlen. Enkele tientallen jaren geleden werden de diverse over China verspreide stijlen tot een zeer complete therapievorm bij elkaar gebracht in wat we tegenwoordig TuiNa therapie noemen.

Aanvankelijk neemt In het Chinese universitair medisch onderwijs de TuiNa studie en praktijk een belangrijke plaats in. In 1987 werd de Chinese TuiNa Association opgericht. De combinatie van TuiNa en acupunctuur komt steeds vaker voor en zien we groeien in China, de V.S. en Europa. Nederlandse beroepsvereniging Zhong.

Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds om een goede diagnose bij de patiënt te stellen volgens de regels van de Chinese geneeskunde. Op basis daarvan maak je een behandelplan.

TUINA MASSAGE THERAPIE

Reserveer Nu Uw plek Veilig en snel

Hoe werkt TuiNa massage ?

TuiNa therapie is zeer effectief voor preventieve en genezende behandelingen. Het doel is de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen. Gebeurt dat deskundig, dan kun je veel aandoeningen genezen.

Hierbij is Tuina massage is gebaseerd op het idee dat klachten voortkomen uit een disbalans van de Qi, de lichaamsenergie, in de meridianen en organen. Door de massage wordt de balans volgens het Yin-Yang principe hersteld.

Hierbij wordt de circulatie van de Qi, bloed en de lichaamsvloeistoffen bevorderd en worden de meridianen en de organen in evenwicht gebracht. Uiteindelijk activeert Tuina hiermee het zelfherstellende vermogen van het lichaam.

Daarnaast heeft Tuina massage evenals andere massagevormen een aantal algemene, weldadige effecten zowel op het lichaam als de geest zoals het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfen, het bevorderen van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem, het maakt bewuster van het lichaam en brengt het lichaam en geest meer in balans.

Wanneer de als masseuse een TuiNa behandeling geeft, concentreer ze zich je heel goed op haar eigen lichaamscentrum (Yi). Daar haalt ze de innerlijke kracht vandaan om haar handen het juiste werk te laten doen. Zo kan ze blokkades opheffen en de circulatie van Qi en Bloed bevorderen.

Ze schept een yin-yang balans, versterkt de energie van het lichaam, heft blokkades op en brengt de innerlijke organen in evenwicht. Zo kan ze koorts laten dalen, pijn verzachten, gewrichten beweeglijk maken.

2. TUINA MASSAGE Juist NU

1 acupunctuur behandeling

Circa 45 minuten

Acupunctuur

Behandeling in onze praktijk

€ 65,00

Wat voor klachten kan Tuina massage behandelen?

Orthopedische klachten en blessures
1. Cervicale spondylopathie, stijve nek
2. Periarthritis van de schouder, verrekte schouder, tendinitis van de m. supraspinatus, tendinitis van de biceps brachii 
3. Mediale en laterale humerale epicondylitis (tenniselleboog), letsel van de elleboog
4. Verstuiking van de pols, tenosynovitis stenosans, verstuiking van de vingergewrichten, cyste van het polsgewricht
5. Costale chondritis, verstoring van de thoracale en lumbale wervels
6. Hernia, acute en chronische verrekking van de lumbale spieren, semi-dislocatie van het sacro-illiacaal gewricht, retrograde spondylopathie
7. Letsel van het heupgewricht, letsel van de adductor spieren, letsel van de superiore cluniale zenuwen, letsel van de piriformisspier, ischias
8. Verrekking van het kniegewricht, letsel van de mediale en laterale ligamenten van de knie, traumatische bursitis, chondromalacie van de patella
9. Verstuiking van het enkelgewricht, tendinitis van de achillespees, sporen op het hielbot, osteoartritis van het enkelgewricht

acupunctuur model
acupunctuur model

Tuina Massage therapie bij:

Interne en gynaecologische aandoeningen
1. Vermoeidheidssyndroom, griep, hoofdpijn, tandpijn, gezichtsverlamming
2. Maagpijn, pijn in de lumbale regio, slapeloosheid, dysmenorrhea
3. Spijsverteringsklachten, diarree, constipatie, torticollis bij kinderen.

Massage

is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei aspect van het welzijn van de massee (dat is: degene die wordt gemasseerd). Dit kan met of zonder massageolie worden gedaan. (bron)

De context van een massage kan variëren van informeel en amateuristisch tot sterk gereglementeerd professioneel. In een professionele context ligt degene die gemasseerd wordt gewoonlijk op een massagetafel of op een mat op de vloer, of men zit op een massagestoel.

Wat kost een Tuina massage?

Lees hier meer over onze tarieven, mogelijk (deels) vergoed door uw aanvullende verzekering.