1. Tuina Massage

Tuina Massage

The Healing Power of Touch!

Mijn naam is Feng Ling Liu, geboren en getogen in China, en nu ruim twintig jaar woonachtig in Nederland. Vanaf 2009 runnen wij (mijn zuster Feng Qin Liu en ik) Wellness Center Shu Xin.

Dat is hard werken, maar het geeft veel voldoening als onze klanten tevreden en vooral weer pijnvrij zijn.

Waarom ? Tuina Massage therapie, Feng Ling Verteld!

Acupunctuur intake gesprek Haarlem
1 Tuina Massage Therapie intake gesprek in onze tuina massage en acupunctuur praktijk Haarlem
 1. Tuina massage therapie geven zij sinds jaar en dag in onze praktijk, beiden zijn wij vakbekwaam, gediplomeerd en gecertificeerde tuina massage therapeuten. Naast deze eeuwenoude chinese massagetechniek kunt u bij ons ook terecht voor een ontspanning olie massage (wij geven geen erotische massages). Of een krachtige Chinese massage eventueel in combinatie met een olie massage en/of acupunctuur behandeling. Het beoefenen van de traditionele Chinese geneeskunde doen wij al sinds 2009 in onze massagepraktijk in Haarlem. Bij ons bent u in vakbekwame en vertrouwde handen. Ook nu in de corona crisis tijd kunt u met inachtneming van de maatregelen omtrent corona gerust een afspraak maken.
TuiNa Massage therapie en acupunctuur praktijk Haarlem
Tuina Massage Therapie & Acupunctuur Praktijk Feng Ling & Feng Qin heten uw welkom.

Tuina massage therapie is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n eeuwen wordt beoefend. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen, vuisten en ellebogen. Tuina-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot het veerkracht en weerstand,

Herstel de flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn er twaalf verschillende meridianen. Dit zijn energiebanen die door je lichaam lopen en je organen, zintuigen en psyche met elkaar verbinden. Als gevolg van emotionele of fysieke problemen kunnen deze meridianen geblokkeerd raken. Om deze blokkades op te heffen, masseren wij specifieke punten die op de meridianen liggen. Hierdoor kan Qi (levensenergie) weer vrij stromen en komt de bloedcirculatie weer op gang.

Tuina massage therapie helpt ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse klachten, meest voorkomende klachten zijn: migraine,chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen.

1. Tuina Massage

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Onze Chinese masseuse heeft kennis met de traditionele Chinese diagnostiek. masseren met behulp van therapeutische TuiNa technieken op de diverse meridianen. TuiNa therapie is zeer effectief voor preventie en voor op genezing gerichte behandeling. Door de Yin en Yang aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen, op een deskundige manier toegepast.

TuiNa massage therapie wordt dus naast acupunctuur als volwaardige therapie al duizenden jaren toegepast. In moderne Chinees heeft bijna elk Chinees ziekenhuis zijn eigen TuiNa afdeling. In het universitair medisch onderwijs neemt de TuiNa studie en praktijk een belangrijke plaats in.

Een massage is een goed middel om je lichaam te onderhouden. Door om de 4 á 6 weken een massage te ondergaan, blijven spieren en gewrichten soepel. Je zit lekker in je vel en de massage werkt ook nog preventief.

 • vermindert stress
 • verlicht de pijn
 • verhoogt de weerstand
 • geeft energie
 • voert afvalstoffen in het lichaam af
 • maakt de spieren soepel
 • bevordert de doorbloeding van het lichaam
 • verbetert het slaappatroon

Tijdens de massage :

Je ligt op een comfortabele verwarmde massagetafel en word je toegedekt met handdoeken waar je niet gemasseerd wordt. Tijdens de massage wordt er zo min mogelijk gepraat, er is een ontspannen sfeer met rustige achtergrondmuziek. Na afloop van de massage heb je nog even de tijd om na te genieten en een drankje te nuttigen.

Tuina massage therapie in de praktijk 
goed opgeleide acupuncturisten en professionele masseuses in haarlem
Tuina massage therapie in de praktijk

Herstel van balans van de energiestromen in het lichaam op basis van eeuwenoude Chinese behandelingstechnieken. Middels acupunctuur

ACUPUNCTUUR BEHANDELING

De behandeling duurt 45-60 minuten. Eerst wordt met de acupuncturist uw klachten en gezondheidstoestand besproken en waarom u bent gekomen. Daarna wordt uw pols gevoeld en naar uw tong gekeken. Dit zijn 2 diagnose middelen die we in de Chinese Geneeskunde gebruiken. Op basis van de persoonlijke diagnose van uw klachten plaats de acupuncturist een aantal zeer kleine naaldjes verspreid over uw lichaam. Daarna mag u 30-45 minuten relaxen of slapen.

Acupunctuur is in staat om een breed scala aan klachten te behandelen. Ook totaal verschillende symptomen zoals jeukende ogen, veel piekeren en snelle vermoeidheid hebben een onderliggend verband. Lees hier meer over klachten die wij behandelen.

acupuncturisten
Acupuncturisten in Haarlem

Feng Ling: ‘Een voorbeeld is een 85-jarige mevrouw die voor groeiende pijn in haar arm als gevolg van artrose zwaardere medicijnen aangeraden had gekregen van haar huisarts. Na vijf vuurbehandelingen zegt zij veel minder pijn in haar linkerarm te hebben en het gevoel in haar vingertoppen terug te hebben gekregen.’

Acupunctuur wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Dit betekent dat u geen eigen risico hoeft te betalen. Indien u aanvullend verzekerd bent, controleer u dan van tevoren bij uw zorgverzekeraar hoeveel u per behandeling vergoed krijgt en uw maximale vergoeding per jaar. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging N.B.C.G. Yi Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen “Yi. Hier vindt u een overzicht van alle vergoedingen van zorgverzekeraars voor acupunctuurbehandelingen.

Maak een afspraak voor meer informatie of een behandeling in onze Tuina massage & Acupunctuur Praktijk in Haarlem.

10 voordelen van een massagebehandeling
10 voordelen van massage behandeling
 1. Agressie vermindert. Het geeft je een veilig gevoel.
 2. Stress vermindert
 3. Depressie vermindert
 4. Pijn vermindert
 5. Een positieve invloed heeft op je immuunsysteem
 6. De circulatie in je lichaam verbetert.
 7. Je slaap verbetert
 8. Je dagelijkse leven en eetpatroon verbetert
 9. Meer plezier geeft
 10. Leidt tot meer aandacht voor anderen, meer empathie
1. Tuina Massage

Tui Na Massage Therapie en Acupunctuur Behandelingen altijd veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij werken uitsluiten op afspraak na triage.

ying yang

These Chinese terms yīn 陰 “white side” and yáng 陽 “black side” are linguistically analyzable in terms of Chinese characters, pronunciations and etymology, meanings, topography, and loanwords.
The Chinese characters 陰 and 陽 for the words yīn and yáng are both classified as Phono-semantic characters, combining the semantic component “mound; hill” radical 阝(graphical variant of 阜) with the phonetic components jīn 今 (and the added semantic component yún 云 “pictographic: cloud”) and yáng 昜

Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling

Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei aspect van het welzijn van de massee (dat is: degene die wordt gemasseerd). Dit kan met of zonder massageolie.

Bij ons bent u aan het goede adres voor een op de persoon gerichte behandeling, maak direct een afspraak online, stuur een mail of bel voor meer informatie. Vergoeding door verzekeraars met aanvullende ziektekosten pakketten mogelijk.

De Balinese massage en de Thaise massage zijn vrij pittig. Bij de Lomi Lomi-massage uit Hawaï, wordt er met vloeiende bewegingen gekneed. In de oosterse cultuur worden soms kruidenstempels gebruikt.