Chinese ontspanningsmassage

De Chinese ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van Chinese massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

Het verschil tussen een tuina therapie massa en een ontspanningsmassage. De ontspanningsmassage heeft als doel om te ontspannen een relaxte staat van lichaam en geest met als doel tot rust komen en weer op krachten komen.

De Chinese ontspanningsmassage is een zachte en rustige variant van de klassieke Chinese massage en bestemd voor iedereen die hun spieren en lichaam op een rustige manier willen laten ontspannen.

Een ontspannen lichaam

Een ontspannen lichaam zorgt ook voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt zeker ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier makkelijk aan kan refereren. Dit kan een herhaling van de klachten voorkomen.

De redenen om voor een ontspanningsmassage te gaan zijn erg uiteenlopend en verschillen van mens tot mens. Het gros van de mensen die regelmatig zo’n massage nemen zoeken in eerste instantie plaats ontspanning en stress vermindering. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt.
Een Ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt.

Een Chinese ontspanningsmassage kan hierbij verlichting gevenen de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs helemaal of tijdelijk laten verdwijnen.

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder fysieke problemen hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een Chinese ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De Chinese massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker achter u te gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms lontdekt u dat tijdens een Chinese massage dat de spieren strakker, vast en hard aanvoelen. Dat is dan vaak weer het gevolg door het langdurig overbelasten van dezelfde spieren of spiergroepen, door lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel met de auto onderweg zijn.

Tijdens een  ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je hierdoor al na een eerste behandeling verbetering.