Acupunctuur arts Haarlem.

Acupunctuur arts, Praktijk voor traditionele Chinese geneeskunde Haarlem.

Praktijk voor de Chinese acupunctuur en tuina massage therapie Shu Xin is al meer dan 12 jaar in net buiten het centrum van Haarlem gevestigd.

In onze praktijk gebruikt de Acupunctuur arts diverse technieken uit de TCG geneeskunde zoals Acupunctuur, tuina massage therapie, Kruidengeneeskunde , Cupping en Moxa. Regelmatig combineren wij deze behandelwijzen om een optimaal resultaat te behalen.

Pijnvrije acupunctuur behandeling in onze acupunctuur en massage praktijk in Haarlem.
Pijnvrije acupunctuur behandeling in onze acupunctuur en massage praktijk in Haarlem.

De Acupunctuur arts werkt via meridianen.

In de acupunctuur wordt gewerkt via meridianen. Meridianen zijn netwerken van banen waardoor onze energie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam wordt verspreid.

De werking berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen.
Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken.

Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan.
Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen.

Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.
Ben je niet ‘gezond’, dan kan de acupuncturist – Acupunctuur arts met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

De qi, bloed en lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn.

Heeft u lichamelijke of andere klachten en wilt u weten of TCM geschikt is voor u?
Op onze website vindt u een lijst van aandoeningen en klachten waarop acupunctuur een effectieve werking heeft.

Heeft u vragen aan de Acupunctuur arts of heeft u een specifieke klacht of aandoening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Heeft u ernstige of acute klachten? raadpleeg altijd eerst uw huisarts.

Tuina Massage Therapie bij de acupunctuur arts

Bij Tuina wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de Chi-stroom (energie van het lichaam) vrij en zonder blokkades door het lichaam kan stromen.

Volgens de Chinese geneeskunde (TCM) wordt ziekte veroorzaakt door disbalans en blokkades in de Chi-stroom. Als deze in balans is, voel je je ontspannen en vol levenskracht.

Cupping therapie

Cuppen oftewel vacuümtherapie is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van holle glazen bollen. Door deze bollen te verhitten wordt het zuurstof weggehaald. De bollen worden vacuüm vastgezogen aan de huidoppervlakte. Het effect hiervan is betere doorstroming in de spieren en weefsels. Bepaalde meridiaan punten worden hierdoor gestimuleerd. Omdat met deze behandeling de afvalstoffen naar de oppervlakte worden getrokken, kan het lichaam zich beter hiervan ontdoen. Als de behandeling klaar is zijn op de plekken waar de bollen vast zaten rode en/of diep paarse plekken te zien. Dit is een normaal. De plekken verdwijnen na een paar dagen. De behandeling doet geen pijn, maar het kan wel ongemakkelijk voelen door de samengetrokken huid.